Maak je eigen slimme duurzame energieplan
WORKSHOP | Workshop gegeven door Ward Erhart
Ward is eigenaar van de Event Engineers. Binnen 10 jaar heeft hij met Event Engineers Oerol Festival flink weten te verduurzamen. En zo zijn er nog meer best practices waar hij over komt vertellen. (Klik hier voor een artikel over Event Engineers en Oerol).
Middels een interventie-workshop gaat Ward deze middag met jullie organisatoren aan de slag om in te zoomen op de stroomplannen van jullie festivals. De sessie staat in teken van kennisdeling en inspiratie met als doel in in 2024 al aan de slag te kunnen met duurzame stroomvoorziening op jouw evenement.
Biografie; Ward werkt al sinds 1990 bij evenementen. Eerst als sitecrew, later als monteur (water stroom, internet) en projectleider. Sinds jaar en dag is hij verantwoordelijk voor het aanleggen van stroom en water bij Terschellings Oerol Festival. De afgelopen jaren is er bij Oerol actief gestreefd naar het verminderen van het aantal aggregaten en draaiuren van de aanwezig aggregaten. In dat kader heeft Ward veel ervaring met het verzamelen van informatie over stroomgebruik van het festival en het inzetten van bijv. zon aggregaten en batterijsystemen. Ward heeft in 2007 Event Engineers opgericht en uitgebouwd tot vaste partner van vele evenementen. Sinds 2019 verhuren zij Wattsun accusystemen via Battery-Rental.eu. Actuele onderwerpen waar Ward aan werkt zijn WiFi voor vluchtelingenopvang, pinnen aan de bar en het verduurzamen van de stroomvoorziening bij festivals.
LEZING | Lezing gegeven door Paul Schurink
Paul Schurink, mede-oprichter van Green Events en CEO van Showpower Global B.V., geeft een lezing over zijn ervaringen met het verduurzamen van Glastonbury, Lowlands, Ultra Music Festival en andere toonaangevende events van over de hele wereld.
BEST PRACTICES | Presentatie gegeven door Tybert Jan Maters & Jort Bollen
Tybert-Jan Maters (eigenaar van Addlive) en Jort Bollen (projectcoördinator ESNS) bespreken een aantal best practice voorbeelden geven van o.a. ESNS en Paradigm. Hij neemt jullie mee in hoe deze organisaties stap voor stap overgestapt zijn op netstroom, accu aggregaten, waterstof en slimme meetsystemen/ lichtplannen om zo weinig mogelijk uit te stoten.
Aan het einde van de dag keer je vol inspiratie en met bruikbare tips weer terug naar huis! Bedenk goed wie van jouw organisatie het best deze workshop kan volgen. Wil je er bij zijn? Geef je op via de onderstaande knop!