Maak duurzame keuzes in je catering
WORKSHOP | Workshop gegeven door Forkranger
Frank Holleman is oprichter van Fork Ranger, een platform dat de wetenschappelijke kennis over klimaat en voedsel vertaalt naar behapbare tips en makkelijke recepten. . Hij schreef het boek 'Ons eten als weg uit de klimaatcrisis' en gaf een TEDx-talk over duurzame keuzes maken in de supermarkt. In zijn lezingen laat Frank op een speelse manier zien hoe je met je eten de wereld kan verbeteren. Hun website: https://www.forkranger.com/nl/
DUURZAME STARTUP | Presentatie gegeven door Happy Cups
Vanuit de gedachte dat gebruikte producten een waardevolle grondstof kunnen zijn voor nieuwe producten heeft Lenze Leunge 15 jaar geleden het heft in eigen hand genomen door koffiebekers te verkopen inclusief een retoursysteem voor recycling. In de markt kwamen er partijen die werkten aan een herbruikbaar alternatief voor de single use koffiebekers. Ook hier wilde Lenze een duurzamer alternatief vinden dat beter is voor mens, dier en milieu. Jesse is vanaf 2023 begonnen met het ondersteunen van deze missie. Happy Cups is hier het resultaat van! Ontstaan uit een onderzoek met steun vanuit het Biobased Economy Project van de gemeente Ooststellingwerf, kennis vanuit universiteiten en projecten als EU-BIOCAS. Is het resultaat een beker dat is gemaakt van biologische oorsprong dat op natuurlijke wijze ook weer opgenomen kan worden in de natuur. Deze kunststof van de toekomst is PHA, gevormd uit het fermenteren van organische stoffen zoals gerecycled frituurolie, plantenresten of zelfs rioolslib.
BEST PRACTICE | Presentatie gegeven door Paradigm
Paradigm komt vertellen over hun ervaring met het invoeren van een vegetarische (crew) catering en delen hun ervaring met het invoeren van het hardcupsysteem.
Aan het einde van de dag keer je vol inspiratie en met bruikbare tips weer terug naar huis! Bedenk goed wie van jouw organisatie het best deze workshop kan volgen. Wil je er bij zijn? Geef je op via de onderstaande knop!